Comunitatea românească

Proiecte MAE pentru comunitate

La 18 septembrie 2005 a avut loc, la Montréal, ceremonia de dezvelire a plăcii de numire a “Pieţei României”, acţiune organizată de Primăria oraşului Montréal, în cooperare cu diaspora română şi cu sprijinul Ambasadei României la Ottawa şi al Consulatului General al României la Montréal. Cu acest prilej, a fost evidenţiat un secol de existenţă a românilor în estul canadian şi s-a aniversat primul an de la amplasarea statuii poetului naţional Mihai Eminescu în locaţia respectivă.

În ianuarie 2011, s-a înfiinţat primul lectorat universitar de limbă şi cultură română, în cadrul York University din Toronto.

Principalul proiect avut în vedere pentru etapa următoare îl reprezintă încheierea discuţiilor pentru finalizarea unui Memorandum de Înţelegere între România şi Canada privind schimburile pe linia tineretului – cu efecte benefice inclusiv asupra cooperării în sfera francofoniei.

În prim plan

Program de lucru

23.12.2019

În perioada sărbătorilor de iarnă, Consulatul General al României la Montreal nu va avea program de lucru cu publicul în…

Mesajul doamnei Ioana Gabriela Costache, consul general al României la Montreal, cu ocazia Zilei Naționale a României - 1 decembrie 2019

01.12.2019

Stimați compatrioți, Românii de acasă și de pretutindeni sărbătoresc astăzi Ziua Națională. În urmă cu un an…

Sesiune de consultari - Votul in strainatate

12.08.2019

În cursul zilei de 9 August a.c a avut loc o întâlnire la sediul consulatului cu membrii comunității românești din…