Canada

Accesul pe piaţa muncii

Pentru a putea lucra legal în Canada, cetățenii români trebuie să dețină fie o viză de rezident temporar, fie permisul temporar de lucru, în funcție de criteriile stabilite de legislația canadiană pentru tipul de munca prestată.

Procedura de obținere a acestora precum și alte detalii pot fi găsite pe pagina de internet a Ministerului federal Canadian de Externe, la adresa : http://www.canadainternational.gc.ca/romania-roumanie  (Visa and Immigration).

Pentru informatii generale privind standarele de angajare, legislația muncii, protecția muncii, plăți compensatorii etc, accesați pagina de internet a Ministerului federal al Muncii: http://www.travail.gc.ca/fra/accueil.shtml . Aici se pot găsi trimiteri la condițiile de angajare pentru fiecare provincie canadiana.

Pentru reglementările specifice provinciei Quebec, informații detaliate pot fi gasite pe pagina de internet a Ministerului provincial al Muncii și Solidarității Sociale : http://emploiquebec.gouv.qc.ca/

PROGRAM DE LUCRU

18.01.2019

IMPORTANT CONSULATUL GENERAL AL ROMANIEI LA MONTREAL NU VA FI DESCHIS PUBLICULUI ÎN ZIUA DE 24 IANUARIE 2019 …

Seminar de formare privind scrierea de proiecte pentru finanțare MRP

16.01.2019

Consulatul General al României la Montreal anunță că miercuri, 23 ianuarie, între orele 18:00 și 19:30, la sediul…

Mesajul MAE cu ocazia Zilei Culturii Naţionale

15.01.2019

Minis Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea Zilei Culturii Naţionale la 15 ianuarie, ziua de naştere a Poetului…

SOSIRE PAȘAPORTE SIMPLE ELECTRONICE

27.12.2018

La data de 21.12.2018 am primit un nou lot de pașapoarte simple electronice. Persoanele care au aplicat pentru…