Informații pentru cetățenii romani

Înregistrarea voluntară la consulat

Având în vedere dispozițiile art. 5 lit. d din Legea 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, potrivit cărora pe perioada șederii lor în străinătate, cetățenii români au obligația, în cazul stabilirii reședinței sau a domiciliului în străinătate, să informeze cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular al României - Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află în Canada să îşi înregistreze, în mod voluntar, prezenţa în zonă, la una din misiunile diplomatice/oficiile consulare ale României, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Înscrierea va fi realizată strict în baza liberului consimţământ, iar datele vor fi prelucrate în conformitate cu prevederile Legii 677/2001.

Pentru înregistrare, vă rugăm să descărcaţi formularul tip, care poate fi solicitat şi la ghişeul Secţiei Consulare.

Cererea de înregistrare se va semna olograf, în mod obligatoriu, de către solicitant, urmând să fie depusă la misiunea diplomatică/oficiu consular a/al României, personal sau prin poștă.

Date fiind natura şi scopul înregistrării, NU se vor percepe taxe consulare pentru efectuarea înregistrării.

Această înregistrare NU reprezintă vreo modificare de statut (schimbare de domiciliu, înregistrare de reşedinţă în străinătate sau altele asemenea).

În prim plan

Program de lucru

23.12.2019

În perioada sărbătorilor de iarnă, Consulatul General al României la Montreal nu va avea program de lucru cu publicul în…

Mesajul doamnei Ioana Gabriela Costache, consul general al României la Montreal, cu ocazia Zilei Naționale a României - 1 decembrie 2019

01.12.2019

Stimați compatrioți, Românii de acasă și de pretutindeni sărbătoresc astăzi Ziua Națională. În urmă cu un an…

Sesiune de consultari - Votul in strainatate

12.08.2019

În cursul zilei de 9 August a.c a avut loc o întâlnire la sediul consulatului cu membrii comunității românești din…